Състезание по информационни технологии „ГолемияТ до мен“ ще се проведе на 22 април

На 22 април 2017 година за 8-ма поредна година ще се проведе състезанието по информационни технологии „ГолемияТ до мен", инициирано от столичното 134 СОУ „Димчо Дебелянов".

Традиционно надпреварата се подкрепя от Столична община и Асоциация за развитие на София.

Състезанието „Големият до мен” е предназначено за ученици от град София. В него участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 клас и негов близък (родител, брат, сестра, познат), който е над 16 годишна възраст и не е ученик в същото училище. По време на самото състезание единствено ученикът има право да работа с мишката и клавиатурата. Близкият на ученика има право да дава съвети по време на изпълнение на задачата, но не и да участва пряко в действията, които се извършват с компютърната система. Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет (wireless). Участието в състезанието е безплатно! Тази година темата е „Зелена София“.

Срокът за регистрация е от 01 до 10 април 2017 година http://www.bigtome.info.

Организатори: 134. СУ “Димчо Дебелянов” – София, РУО на МОН – София-град, Столична община, Асоциация за развитие на София, ДЗЗД “Обучение” и Българска фондация ОРТ.

Подробности за записването и правилата за участие вижте тук.

 

04.04.2017