Състезание по информационни технологии "Големият до мен" събра ученици и родители

В 134 СУ "Д. Дебелянов" се състоя традиционното състезание по информационни технологии "Големият до мен", в което деца от 5, 6 и 7 клас от различни столични училища, заедно със свой по-възрастен близък работиха по конкретна задача.

Надпреварата се провежда всяка година от 2010 г. насам, с подкрепата на Столична община, Асоциация за развитие на София и др. Идеята на състезанието е децата да се учат да работят в екип по общ проект, да сплотява учениците с техните родители и близки, обясниха организаторите.

Всяка година задачите имат различна тема. Тази година тя бе „Зелена София”. Петокласниците трябваше да направят лого за конкретно „зелено” мероприятие, шестокласниците - да съберат информация онлайн и да изработят плакат /на снимките по-долу могат да се видят трите плаката, отличени с 1, 2 и 3 награда/, а седмокласниците - да направят презентации за природните паркове и птиците, които ги обитават.

35 отбора участват т.г. в състезанието, като най-много бяха участниците от 5 клас - 25 отбора. Подробна информация за наградените екипи и техните проекти може да се намери на www.bigtome.info.

24.04.2017