С флашмоб в метрото стартира кампанията „Място за BG музика” на "Музикаутор"

Инициативата е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и е в подкрепа на българската музика и младите таланти.

С флашмоб Калин Вельов и учениците от НМУ „Любомир Пипков” Кристина Дончена и Еви Младенов предизвикаха фурор на старта на кампанията на "Музикаутор" – „Място за BG музика”. Тя се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, която присъства на събитието на метростанция „Сердика“ тази сутрин, заедно с Малина Едрева – председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие на Столичен общински съвет.

В днешния ден се организират още два флашмоба. Единият е на метростанция „Летище София”, където композиторът Митко Щерев изпълни любимата на всички песен „Адаптация“, а в 17.30 часа – в Античен комплекс „Ларго”,  възпитаници на музикалното училище, заедно с група Paraplanner ще изненадат столичаните и гостите на София.

До края на месец май на различни места в София още известни български музиканти, сред които и Хайгашод Агасян, Михаил Белчев, P.I.F. и "Мастило" и ЕTNOTIX ще подкрепят инициативата за повече българска музика.

10.05.2018