Ремонтират улицата пред Центъра за съвременно изкуство „Топлоцентрала“

 

Извършва се и подмяна на предпазните парапети на съществуващото мостово съоръжение

 

Започна цялостно преасфалтиране на улицата пред новия Център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“. Ремонтните дейности обхващат асфалтиране на пътното платно по ул. „Емил Берсински“ от бул. „Петко Каравелов“ до входа на Южен парк, както и ремонт на прилежащата тротоарна настилка и подмяна на бетоновите бордюри. В обхвата на строителните дейности попада и цялостната подмяна на предпазните парапети на съществуващото мостово съоръжение, което е част от улицата.

„Ремонтирането на улицата пред „Топлоцентралата“ е естествена част от процеса по трансформация на бившата изоставена индустриална сграда в Регионален център за съвременно изкуство. Знаете, че ремонтът на самата сграда и помещенията в нея приключи в края на миналата година и тя вече работи по предназначение. С това, което извършваме днес, ще се придаде цялостен и завършен вид на пространството за култура и прилежащите към него публични площи“. Това коментира зам.-кметът по строителство на София инж. Ангел Джоргов.

Проектът на Столична община за цялостна реконструкция на бившата индустриална сграда в центъра на София завърши през есента на 2021 г. След строителството сградата разполага с две основни зали за сценично изкуство, превръщайки се в Център на съвременното изкуство, където вече се провеждат международни и български сценични представления.

 

 

29.04.2022