Ремонтира се коригиран участък от река Боянска

Заместник-кметът по направление "Инвестиции и строителство"  Ирина Савина и кметът на район "Витоша" Теодор Петков провериха как върви ремонтът на коригиран участък от река Боянска.

Днес, 7 февруари,  заместник-кметът по направление "Инвестиции и строителство"  Ирина Савина и кметът на район "Витоша" Теодор Петков провериха как върви ремонтът на коригирания участък от река Боянска. Стойността на ремонта е 600 хил. лв. и се очаква да приключи до началото на пролетта.

Ремонтните дейности се изпълняват в два участъка. В участъка от ул. "Иван Сусанин" до ул. "Вихрен" се извършва почистване и заздравяване на дъното на реката, възстановява се каменната облицовка, отливат се шапки и ще се монтират предпазни парапети, а от ул. "Вихрен" до бул. "Тодор Каблешков" ще се заздравява дъното на реката и ще се възстановява каменната облицовка.

От 2006 г. досега с цел превенция срещу наводнения са коригирани около 6 км участъци от следните реки: р. Слатинска, р. Суходолска, р. Новачица, р. Владайска, р. Иванянска, р. Драгалевска и др.

В момента се изготвят инвестиционни проекти и планове за отчуждаване за над 20 участъци от реките Суходолска, Банска, Какач, Владайска, Драгалевска, Рекмарица, Аджебарица и др. 

07.02.2018