Разширението на 9-та Френска езикова гимназия включва нов корпус, физкултурен салон и зали

През лятото започва изпълнение на енергийна ефективност на съществуващата сграда на гимназията

"Новият учебен корпус на 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” е конструктивно завършен и започнаха довършителните дейности. Стартира и изграждането на конструкциите на физкултурния салон. През лятото на следващата година строителството на новия корпус с класни стаи и физкултурния салон и зали трябва да е завършило. Това ще даде възможност училището да премине към едносменен режим на обучение." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата на обекта заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов, общинския съветник Симеон Колев, както и директора на гимназията Емилия Богданова-Иванова.

Към настоящия момент е изпълнен грубият строеж на учебен корпус и спортен комплекс, работи се и по ВиК инсталации и тухлени зидарии. Подготвя се изграждането на конструкцията на многофункционалния физкултурен салон.

Предвижда се през това лято да започне и работа по изпълнение на мерките за енергийна ефективност на съществуващата сграда на гимназията. Ще се изпълняват дейности по топлоизолиране на стени, подмяна на отоплителна и ел. инсталация, осветителни тела и изграждане на евакуационно осветление.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

12.05.2021