Район „Студентски“ ще проведе „Мартенски празници“ за трета поредна година

Район „Студентски“ ще проведе инициативата „Мартенски празници“ за трета поредна година по повод празника на Баба Марта и Националния празник на България – 3 март. В рамките на планираните събития децата ще се запознаят с българските традиции и обичаи, свързани с празникът на Баба Марта, и ще научат повече за Националния празник на България – 3 март. За целта ще бъде поканен историк от Националния Военноисторически музей, който да подготви и представи на децата по достъпен и атрактивен начин презентация за 3-ти март.

Празничното настроение ще обхване и възрастните хора от Дома за стари хора „Дълголетие“, както и децата от Медицински център „Деца с проблеми в развитието“, където малчуганите ще изнесат празничен концерт.

И тази година дърветата пред сградата на районната администрация и пред Дома за стари хора „Дълголетие“ ще бъдат украсени с мартеници от екологични материали, които малчуганите от подготвителните групи на детските градини сами ще изработят. Част от произведенията на участниците ще бъдат подредени в изложба в сградата на районната администрация.

17.02.2020