Радиожурналисти засадиха 400 дървета в "Новата гора на София"

Нови 3000 дървета бяха засадени от доброволци в "Новата гора на София" през изминалия уикенд. Така общият брой засадени дървета от началото на инициативата надвишава 10 000. Припомняме, че в "Новата гора на София" до края на 2018 г. предстои да бъдат засадени общо 120 000 дървета от вида липа и акация на площ от 225 кв.м, с което да се обособи нов „зелен филтър“ край София.

В засаждането в събота с доброволен труд се включиха и екипите на радиогрупата "Оберон", в която влизат радиата "Фреш", "FM+", "Мелъди" и "Новините Сега". Ива Дойчинова, Евелина Павлова и техните колеги с общи усилия засадиха малко над 400 дръвчета.

За реализиране на инициативата "Новата гора на София" екипът на Столична община разчита изцяло на доброволци, като от своя страна осигурява дърветата, уредите за засаждането и поддръжката на растителността. Първият етап от инициативата ще продължи всяка събота и неделя от 10:00 до 14:00 часа до 3 декември. За максимално улеснение на доброволците има подсигурен специализиран транспорт с номер 56А и първоначална спирка "Метростанция Вардар“.

Припомняме, че инициативата е част от кампанията на Столичната община „Мисли чисто“, която е насочена към активно участие на гражданите в подобряване параметрите на околната среда в града ни. Повече информация за инициативата можете да откриете тук: www.novatagora.bg

06.11.2017