Площадка по безопасност на движението ще бъде изградена на алеята на езерото Панчарево


Интерактивна площадка по безопасност на движението ще бъде изградена на пешеходно-велосипедната алея около езерото Панчарево. На нея ученици между 7 и 9 години от училищата в район “Панчарево”, както и всички деца, разхождащи се с родителите си по алеята, ще имат възможност да научат как се пресича безопасно, какви са правилата за движение, какви пътни знаци трябва да познават.

Изграждането на площадката е част от цялостна програма, предвидена в проект „Учи, играй, движи се безопасно“ на районната администрация, одобрен за финансиране от Столичната община.

Ще бъдат изградени пътни трасета, хоризонтална пътна маркировка и ще бъде създадена цялостна организация на движението, съобразени със Закона за движение по пътищата и възрастта на децата.

Администрацията на район „Панчарево“ осигурява терена, върху който да се изгради интерактивната площадка с озвучаване и цялостната организация.

Освен изграждането на площадката, проектът предвижда да се въведе обучителна програма за безопасно улично движение за учениците в 1-ви и 2-ри клас от училищата в район „Панчарево“. Ще се организира и викторина, в която децата ще могат да покажат своите знания .

 

02.09.2021