Пролетният базар на книгата отвори врати от днес

Базарът се намира в парка на НДК и ще работи от днес до 3 юни. Организатор на проявата е Асоциация Българска книга, а събитието е част от Календара на културните събития в София.

"София е четящ град. Това го показват всички изследвания: както откриването на нови книжарници, така и нарастването на броя на читателите на Столичната библиотека, които са с 14 хиляди повече от миналата година." Това каза кметът Фандъкова по време на откриването на Пролетния базар на книгата. "Личната ми кауза е да работим за  четенето, за грамотността, за образованието" – допълни още Фандъкова.  

В изложението участват 100 издателства и търговци на книги. В рамките на шестте дни на изложението на щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма, ще се състоят близо 50 премиери на най-новите книжни  заглавия у нас, а също четения и срещи с чуждестранни и български автори, сред които Ангелина Александрова, Бистра Величкова, Владислав Христов, Георги Константинов, Димана Йорданова, Иванка Могилска, Ивинела Самуилова, Иво Беров, Йордан Радичков, Йорданка Белева, Лилия Йовнова, Катя Антонова, Петя Александрова, Рене Карабаш, Росен Карамфилов, Севдалин Генов, Яница Радева и други. В рамките на Пролетния базар на книгата и със съдействието на португалския институт „Камойнш“ ще се състои среща и с един от най-популярните португалски белетристи Давид Машадо.

 

29.05.2018