Проект по „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община насърчава грижата за природата

„Обучаваме и вдъхновяваме деца и младежи в образователните институции за активни действия по опазването на климата чрез компостиране“ – каза заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош.

Проектът #ХранаЗаЗемята-младежи заПочва разговорите за климата в 18. СУ в София. Инициативата, част от „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община, е дело на 12-класничката Елена Георгиева.

На 25.10., 27.10., 04.11. и 10.11.2022 г., пилотно в 18. СУ „Уилям Гладстон“ в София, ще се проведат образователни работилници, които да насърчат изграждането на нови навици и поведение сред учениците, с грижа за почвите и климата.

В училището ще бъде обособена компост зона по модела „Храна за Земята“, а в пилотните класове ще бъдат определени отговорници за разделното събиране на хранителните растителни остатъци.

Проектът е естественото продължение на „#ХранаЗаЗемята младежки общности за компостиране и климат“, който през пролетта бе обявен за национален победител от WWF в кампанията „Climate Heroes”.

„Мисията ни е да вдъхновим, мотивираме и въвлечем младежите в активни действия за борбата с климатичните промени и опазването на почвите. Искаме да задвижим процъфтяваща зелена промяна във всяко училище като започнем неотложните разговори за климатичните промени и инициираме празнуването на Деня на Земята, и компостирането във всяко училище“ – казва Елена.

 

 

 
24.10.2022