Продължаваме и тази уикенд да садим в Новата гора на София край "Суходол"

И този уикенд  столичани ще могат да садят дървета в Новата гора на София край "Суходол". Новият  залесителен сезон стартира на 6 април, когато доброволците посадиха нови 3000  фиданки. С тях  засадените дървета в гората вече са 31 800. През този сезон засажданията ще се провеждат всяка събота и неделя от 10 до 16 часа и ще продължат, докато времето позволява, с изключение на празничните уикенди покрай Великден и Гергьовден, когато засаждането ще бъде преустановено.

Новата гора на София край "Суходол" е един от най-мащабните проекти, който Столична община реализира вече трета година. Той е насочен към трансформация на пустеещ общински терен в зелен филтър край града. За реализацията му, Столичната община осигурява фиданките от вида акация и дъб, уредите за засаждане и ръкавиците, като за самото засаждане се разчита изяло на доброволци.

За  улеснение на всички желаещи  да засадят дръвчета в Новата гора на София край "Суходол", Столична община разкрива извънредна автобусна линия в рамките на градския транспорт, с номер 56A. Началната спирка на линията е метростанция „Вардар“, а последната спирка е "Новата гора на София". Рейсът обслужва граждани между 9 и 16 часа, с интервал от час и половина.

Повече информация за инициативата на Столична община – www.novatagora.bg

12.04.2019