Продължава миенето на столичните булеварди и улици, мантинели и шумоизолиращи стени в София

Със затопляне на времето започнаха дейностите по почистването на столицата след зимата. Приоритетно се мият основните булеварди и улиците, по които се движи градският транспорт, а от днес екипи на почистващите фирми работят и в квартални улици в районите „Сердика“, „Подуяне“ и „Панчарево“.  През днешния ден със специализирана техника се  почистват  мантинелите и на бул. „Брюксел“, а през нощта ще се измият шумоизолиращите стени на моста.  

През изминалата нощ са измити пътните платна на бул. „Княгиня Мария-Луиза“, и пътни отсечки от  бул. „Сливница“,  бул. „Драган Цанков“, ул. „Цар Симеон“, бул. „Акад. Ив. Евстатиев Гешов“ и бул. „Ломско шосе“. Миенето на отсечки от тези булеварди ще продължи и през тази нощ.

През нощта на 1 срещу 2 април ще се мият и пътни отсечки на бул. „Македония“, бул. „Цар Борис  III“,  ул. "Стефан Стамболов“, бул. „Ген. Столетов“, северното платно на „Щросмайер“, бул. „Ботевградско шосе“ от ул. „Рилска обител“ до връзката с бул. „Владимир Вазов“,  бул. „България“, бул. „Симеоновско шосе“,  бул. „Александър Пушкин“,  ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Черни връх“, както и "Околовръстен път" и подходите към него. Основно дейностите се извършват през нощта с цел да не се пречи на трафика. Дейностите се възлагат и контролират от Столичния инспекторат.

Пълният график може да се види на сайта на Столичния инспекторат.

01.04.2021