Продължава извършването на метене и миене на улици в София

С повишението на температурите започна изпълнението на дейностите по миене на транспортната инфраструктура в София. Извършва се миене на булеварди и улици, на които предварително е направено метене и ринене на регули, както и почистване на дъждоприемни шахти.

Миене се извършва в район „Младост“ на ул. “Филип Аврамов“, в „Илинден“ на ул. “Габрово“, в „Надежда“ – ул. “Бели Дунав“, в „Сердика“ – ул. „Каменоделска“.

"Екипите на фирмите, ангажирани с дейността, ще продължат работа и през следващите дни при подходящи метеорологични условия. Това е превантивна мярка и е важна за подобряване на атмосферния въздух. Предвижда се дейностите да се извършват предимно през нощта, за да не се пречи на трафика", каза Стефка Енчева, началник-сектор в Столичен инспекторат.

Ще се почистват трасетата, по които се движи градския транспорт, както и основни улици в кварталите и вътрешноквартални улици. Ще се мие с маркуч и на дюзи.

Същевременно започна и извършването на уборки на зелени площи в кварталите, което допринася за чистотата на градската среда.

Дейностите се извършват по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и се контролират от екипи на Столичния инспекторат и кметовете на райони.

 

08.03.2018