Пристигат 10 автобуса за линиите до планината Витоша

В София пристигат 10 автобуса, които са предназначени да обслужват линиите до Витоша. Очаква се моторните превозни средства да пристигнат в началото на другата седмица.

10-те автобуса за Витоша са "Мерцедес" като заради планинския терен са с ръчна скоростна кутия, дизелов двигател и екостандарт ЕВРО5. Освен това автобусите са полутуристически и с багажници, което позволява по-лесното пренасяне на ски, шейни и др. С тях ще бъдат заменени 27-годишни автобуси, които в момента обслужват линиите.

В началото на 2019 г. ще бъдат доставени и 60 нови съчленени автобуса на природен газ. Градските автобуси са MAN Lion’s City G, като първите 126 автобуса на природен газ, които купихме преди години. Те са нископодови, достъпни за майки с колички и хора със затруднения в придвижването, с климатизация и с най-високия екостандарт ЕВРО6.

В София пристигнаха 60 нови единични автобуса на природен газ и 20 електробуса. В момента се изграждат зарядните им станции. До края на годината очакваме още 22 единични автобуса на природен газ. През 2019 г. 90% от автобусите на линия в градския транспорт ще са нови. Целта на програмата ни за модернизация е повече комфорт за пътниците и е част от мерките за подобряване на качеството на въздуха.

 

13.11.2018