При препълнени зали премина Празникът на българското кино

При препълнени зали в шест столични киносалона протекоха прожекциите, организирани по повод 13 януари – Ден на българското кино. Зрителите имаха възможност да видят безплатно българска класическа анимация, българска еротична анимация и селекция от игрални, документални и анимационни филми, спечелили престижните награди „Златна роза“ и „Златен ритон“ в последните години.
На този ден в две кина билетите за три от най-новите и успешни български филми „Възвишение“, „Вездесъщия“ и „Дъвка за балончета“ бяха на промоционална цена и се радваха на огромен интерес. Повечето филми от програмата бяха представени в залите от режисьорите си.
На вечерта по случай празника министърът на културата Боил Банов изрази радостта си от успехите на киното ни през изминалата година, в края на която бе избран и постоянен директор на Национален филмов център. 
От името на Столична община присъстващите поздрави доц. д-р Тодор Чобанов, който подчерта, че макар и най-млада, седмата муза е най-харесваната. Той с гордост напомни пред киногилдията, че от 2015 година София носи титлата "Творчески град на киното на ЮНЕСКО".
Жана Караиванова, директор на Националния филмов център, поздрави колегите си с празника като подчерта, че целият ѝ живот е преминал в киното и вярва, че постигнатото досега ще се увеличава в бъдеще. 

16.01.2018