През последните години в София са изградени 10 физкултурни салона в училища

Целенасочено извършваме инвестиции в ученически спортни зали и изграждане на спортни площадки. През последните години със строителството на нови детски градини са изградени 73 нови физкултурни салони, 14 плувни басейни, а при основно обновяване на детски градини са реконструирани 7 физкултурни салона. Изградени са и 10 физкултурни салона в училища. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на дискусия „Спорт, а не насилие в училищата“, организирана от вестник „24 часа“ на 15 септември.

Кметът Фандъкова посочи, че възпитанието в спорт и активен начин на живот започва от семейството. Столична община инвестира в развитие на спортна инфраструктура в детски градини и спортни площадки, училища, в кварталите, така че да има възможност деца и ученици да спортуват.

Изпълняваме разширение на сградата на Първа английска гимназия, където предвиждаме 16 класни стаи и физкултурен салон. При разширението на 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, район „Средец“ се предвижда изграждане на спортен комплекс и многофункционална спортна зала.

Столична община предвижда увеличаване на средствата за спортни клубовете и детските школи през 2018 г., посочи също кметът на София.

17.09.2017