Премиера на новия спектакъл „Иссън Боши“ на Театрална формация „Сенджу“ (10.09. – 11.09.)

На 10 и 11 септември ще се състои премиерата на новия спектакъл на Театрална формация „Сенджу“ – „Иссън Боши“ (японският Малечко-Палечко).

Проектът се реализира с подкрепата на Столична община – Програма „Култура“.

Спектакълът е българо-японска колаборация, с много внимание към детайла и японската култура. Зрителите могат да се насладят на ръчно изработени кукли „Такеда“, както и марионетки-гиганти, театър на сенките, авторска музика (Мария Михайлова) и стихове (Мария Донева).

Иссън Боши е толкова малък – колкото оризово зрънце! Но въпреки това е умен и смел. Може да чете и пише, а освен това учи за самурай. С помощта на купа, игла и една очарователна риба кои, Слънчевото момче стига до големия град Киото! Там той успява да си намери работа, среща красивата девойка Ханако и се изправя срещу страшното чудовище Они. Вълнуваща и магична, историята ни учи, че:

„Целият свят е така подреден!
Аз ти помагам – ти утре на мен!“

Театрална формацията „Сенджу“ е създадена през 2018 г. с премиерата на спектакъла „Дъщерята на самурая“. Мисията ѝ е да пази традициите на театър „Такеда“ и да ги представя пред широката публика в България и по света. Ментор на формацията и част от екипа е Сенджу Такеда – последният представител на театър „Такеда“ в Япония и единственият наследник на тази марионетна традиция в света.

Премиерите на „Иссън Боши“ ще се състоят в Кино-театър „Освобождение“ от 19.30 ч. на 10 септември (петък) и на 11 септември (събота). Билети може да се купят от сайта на BILET.BG, както и на място в дните на представленията.

 

 

30.08.2021