Премиера на книга в Столична библиотека събира джаз и поп звезди

Спомени от и за Димитър Симеонов

 

Столичната библиотека съвместно с JAZZ FM Radio и издателство „Медиатех” ще представят на 04.06.2018 г. от 18:30 ч. в мраморното фоайе на библиотеката „Живея за музиката. Автобиографията на един джазмен” – книга на един от корифеите на българската поп и джаз музика, ръководител на легендарния оркестър „София”, Димитър Симеонов – Мончо. Син на световно известната българска цигуларка проф. Недялка Симеонова, той отдава целия си живот на музиката като саксофонист, композитор, диригент и преподавател в Консерваторията.

Спомени и музика на живо ще споделят Йорданка Христова, Камелия Тодорова, Мими Николова, Мими Иванова и Развигор Попов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Нели Рангелова, Симеон Щерев, Венци Мицов, Христо Кидиков, Емануил Манолов – Бадема, Михаил Белчев и други.

Ще бъде представена експозиция от фонда на Столична библиотека с творби на Димитър Симеонов – записи, ноти, школи. Ще чуете незабравими мелодии от позабравените вече грамофонни плочи на оркестър „София”.

Джаз ФМ ще дари на Столична библиотека издадената в Полша плоча с изпълненията на оркестър „София“ със солист Камелия Тодорова на фестивала „Джаз джамборе“ във Варшава.

31.05.2018