Преместват дървета от площад „Македония“ в Южен парк


36 дървета – липи и розови кестени, ще бъдат преместени от площад „Македония“ в Южен парк

Дърветата попадат в зоната на обекта на  бул. „Цар Бори III“ и днес със специализирана машина започна тяхното изваждане заедно с кореновата система. Фиданките се опаковат в зебло, което се разгражда в почвата и по указания на дирекция „Зелена система“  ще бъдат засадени в Южен парк.

След реконструкцията на трамвайното трасе в участъка от площад „Македония“ до площад „Руски паметник“ ще бъде изграден линеен парк и ще бъдат засадени нови 182 дървета.

В отсечката от ул. „Христо Ботев“ до пл. „Руски паметник“ е приключил демонтажът на релсите и контактно-кабелната мрежа. В момента се изгражда връзките на новата канализационна система и водопровода при ул. „Ивайло“. Продължават строителните дейности и в локалното платно.  

Демонтажът на релсите, траверсите, стълбовете и контактно-кабелната мрежа в участъка между Руски паметник и МБАЛ „Пирогов“ е приключил и строителните бригади работят по фундаментите на новите стълбове .

В отсечката от Руски паметник до „Красно село“ продължава демонтажът на релсите, траверсите и контактно-кабелната мрежа.

 

 

23.04.2021