Повече от 450 ученици и стартиращи компании ще бъдат на Webit.festival 2019 с безплатни билети от квотата на Столична община

Повече от 450 ученици и стартиращи компании ще бъдат на Webit.festival 2019 с безплатни билети от квотата на Столична община и кмета Йорданка Фандъкова.

На Webit ще бъдат победителите от  ТУЕС Фест, които на 20 април 2019 г. отвориха вратите на училището за гости и показаха проекти на ученици в областта на софтуера, компютърните мрежи, вградените микрокомпютърни системи и роботиката. От роботизирано отглеждане на растения до симулация на отглеждане на растения в космоса, от кафемашина с гласови команди до видео игри, от ходещо кошче за смет до платформа за решаване на стереометрични задачи – учениците впечатлиха с иновативни решения. На Webit  ще бъдат учениците, разработили иновативни дигитални решения от НПМГ.

На Webit ще бъдат и ученици от 134. училище със станалата известна вече Училищна медия и победителите от състезанието “Големият до мен“. На Webit ще бъдат победителите от Copernicus Hackathon Sofia 2019, които използваха данните и услугите на Европейската програма за наблюдение на Земята – "Коперник", за да разработят технологии в областта на „Управление на извънредни ситуации“,  „Защита на околната среда“, „Мониторинг на водите и крайбрежието“ и „Как се променя София през годините“.

На Webit ще бъдат учениците от  НУКК с Италиански лицей. На Webit ще бъдат и разработчиците на компютърни игри от Hack&Design Challenge, които създадоха своите продукти в иновативното пространство на Столична община (Асоциация за развитие на София) SofiaLab. „Бъдещето тази година каца за първи път в София“ – сподели основателят на Webit Пламен Русев, а иноваторите от София ще бъдат там, за да го посрещнат и пресъздадат.

10.05.2019