Повече от 100 деца участваха в засаждането на 1000 рози в Розариума на Ботаническата градина

Повече от 100 днеца се включиха в инициативата на Столична община и засадиха общо над 1000 корена рози в Розароума на Борисовата градина на Цветница.

„Инициативата е част от кампанията по Пролетното почистване на София – „София Чисти“ и чрез нея искаме да включим всички децата и техните семейства, да участват във възстановяването на Розариума. Той е част от атмосферата на стара София и ще полагаме и занапред усилия да възстановим първоначалния му вид. Предстои да се изградят конструкции за увивните рози, както и да се засадят допълнително още видове, така че тази част от Борисовата градина през цялото лято, до късна есен да има цъфтящи в различни цветове видове“. Това коментира зам.-кметът по екология в СО Йоана Христова.

По данни на Столичния инспекторат, в първата седмица от Пролетното почистване са се включили над 3000 доброволци, изчистени са общо 650 дка територии, извозени са 1400 т. Еднрогабаритни и 114 т. Зелени био отпадъци и са засадени над 2300 бр. цяветя, дървета и храсти.

Напомняме, че кампанията за Пролетното почистване продължава, всеки който иска може да получи информация как да стане доброволец на сайта на Столичния инспекторат, както и на страницата във Facebook СофияЧисти.

 

 

10.04.2017