Последни приготовления за спектакъла „София градски вибрации – 140 удара в минута“

Започна изграждането на кулите и сцената за спектакъла, с който утре вечер на площад „Княз Александър I“ ще празнуваме Деня на София и 140-годишнината от обявяването на града ни за столица на България. В същото време текат и последните репетиции на музикантите и певците, които ще вземат участие в концерта. Музиката за „София градски вибрации – 140 удара в минута“ е създадена от Иван Шопов и пианиста Димитър Бодуров, а на сцената освен тях ще бъдат Деси Андонова, сопраното Ина Кънчева, хор "Космическите гласове от България". Сред изпълнителите, които ще вземат участие в шоуто, са цигуларката Бояна Желязкова, тромпетистът Нейко Бодуров и перкусионистът Петър Йорданов – Бъни.

Визията и 3D мапингът за спектакъла „София градски вибрации – 140 удара в минута“ са дело на Весела Данчева и екип от "Компот Колектив" – автори на едни от най-представителните съвременни анимации за България.  Спектакълът е посветен на Деня на София и 140-та годишнина на града като столица на България ще започне в 20:30 ч. на 17 септември на площад „Княз Александър I“. Входът за събитието е свободен.

 

Събитието се организира от Столична община и фондация „Културни перспективи“  в партньорство с Министерство на образованието и науката рамките на Международния конкурс за млади учени EUCYS 2019 и се осъществява с подкрепата на А1. 

16.09.2019