Последен уикенд от Есенния залесителен сезон в Новата гора на София

С масирано засаждане на фиданки този уикенд се планира официално закриване на Есенния сезон в Новата гора на София край "Суходол". Засадените от доброволци дръвчета през последния един месец в рамките на инициативата на Столична община надвишават 14 000. Само за изминалата събота и неделя засадените млади липи са над 3000, като в засаждането се включиха и екипите на няколко частни фирми.

Припомняме, че Новата гора на София е мащабен залесителски проект на Столична община, който цели трансформиране на пустеещи общински земи в гора и обособяване на зелен крайградски пояс. За залесяването общината осигурява фиданките, инструментите и ръкавиците, а за труда се разчита изцяло на доброволци.

Есенното засаждане в Новата гора на София ще се реализира в събота и неделя между 10 и 16 часа. За максимално улеснение в рамките на залесителния сезон е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”. Повече за проекта и как да се включите в него можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във Фейсбук.

27.11.2020