Полагат последния износващ пласт асфалт на бул. “Монтевидео“

На 25 септември ще бъде отворено за движение по бул. „Монтевидео“ до бул. „Никола Петков“

"На 25 септември, вторник, предвиждаме да отворим за движение разширението на бул. „Монтевидео“ до бул. „Никола Петков“. През почивните дни булевардът ще бъде затворен за полагане на последния износващ слой асфалт." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със зам.-кмета по направление транспорт Евгени Крусев.

За нанасянето на последния износващ слой улицата ще бъде затворена за движение през почивните дни (22 – 24 септември). Разширението до булeварда е направено в три ленти, като двете от тях са в посока на булеварда, а третата в обратната посока. Изградена е канализация, подменен е водпровод, изпълнено е ново осветление. Проектът е направен с три пътни ленти, за да не бъде нарушавана растителността и да не се унищожават дърветата в района. Създадената велоалея ще продължи движението си в тротоарната част.

Остава трети етап по разширението на бул. „Монтевидео“, в който се изпълнява метростанция при улица „763“ и ще започне да се изгражда в зависимост от приключването на дейностите по метрото. 

21.09.2018