Поезия с кауза

Заповядайте на 31 май 2018 г. от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, за да чуете стиховете на осем любими автори, които подкрепят децата с лицеви аномалии.

Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Ина Иванова, Стефан Иванов, Ирена Иванова, Димана Йорданова, Иван С. Вълев и Иван Димитров са новите приятели на децата и асоциация АЛА. Те ще бъдат там и ще ни чакат, за да подкрепим заедно малчуганите в навечерието на Деня на детето.
Каузата: 120 деца в България всяка година се раждат с аномалия на устната и/или небцето. Държавата осигурява само оперативното лечение, което е крайно недостатъчно. За да бъдат пълноценно и ефикасно лекувани, децата трябва да работят и със специалисти по хранене, ортодонт, логопед, психолог. Вече 20 години сдружение „Асоциация лицеви аномалии" – АЛА дофинансира лечението на децата, защото всяко дете заслужава да получи възможност да бъде разбирано и приемано в обществото.

Как можете да помогнете?
Присъствайте на събитието, организирано от АЛА с подкрепата на писателите и Столична библиотека, на 31.05.2018 г., четвъртък от 18:30 часа. На място ще има дарителска кутия.
Ако не можете да се присъедините към нас, но искате да помогнете на децата с лицеви аномалии, можете да дарите по банков път:
СИБанк, Пловдив
BGN: BG78BUIB78361003809808
USD: BG20BUIB78361103809801
EUR: BG28BUIB78361403809802
SWIFT: BUIBBGSF

За авторите:
Аксиния Михайлова е поетеса и преводачка, автор на 6 поетични книги на български език и една на френски. Тя е единствената българка, получила френската награда за поезия „Аполинер”. Призът е сред най-престижните в света на литературата и се присъжда от 1941 г. насам. Често го наричат „Гонкур за поезия”.

Петър Чухов е писател и преводач, носител на множество литературни награди, включително "Славейковата награда за литература".

Ина Иванова е писателка и редакторка. Пише предимно проза, но последната ѝ издадена книга е със стихове и се нарича „Малки букви“. Носителка е на редица национални награди.

Стефан Иванов е поет и драматург, номиниран за "Икар" за пиесата си "Между празниците". Отскоро негови текстове могат да се прочетат и в най-новата независима онлайн медия www.toest.bg                                         Той е инициатор на формата „Актьори срещу поети“, която набира все повече почитатели.

Ирена Иванова е писателка, театрална режисьорка и основателка на Театрално ателие „Експериментика“. Участва във филма „Безбог“ с режисьор Ралица Петрова. Главната роля ѝ донесе множество награди за най-добра актриса от международните фестивали в Сараево и Локарно, където „Безбог“ взе и "Златен Леопард" за най-добър филм.

Димана Йорданова преди 2 години направи своя дебют, а съвсем наскоро издаде и втората си книга с поезия. Любима авторка е на хора от различни възрасти.

Иван С. Вълев ще прочете стихове от дебютната си книга, която излезе само преди година и се нарича „Завой“.

Иван Димитров е писател, поет, драматург. Най-новата му книга „Силата на думите“ спечели най-старото литературно отличие у нас – наградата „Чудомир“. Носител е на няколко награди за поезия, сред които „София Поетики 2013”, наградата „Добромир Тонев”. Неговата пиеса „Очите на другите” е поставена в Ню Йорк.

Вижте някои от децата и чуйте за мечтите им тук: https://www.youtube.com/watch?v=mHrFbC70Fwo
Сайт на АЛА: www.ala-bg.org

31.05.2018