Подлезът пред Спортната палата грейна с младите български шампиони

Младите български шампиони грейнаха в стилни рисунки, разкрасили подлеза пред Министерството на младежта и спорта. „Спортен подлез“ бе реализиран с помощта на "София – европейска столица на спорта" от екипа на ПОдЛЕЗНО.
Създадена като доброволческа инициатива през 2013 г., организацията осъществява своето разрастване като дизайнерско студио като преобразява детски градини, училища, градинки, фасади, офиси и интериори и вдъхва нов живот на занемарени градски пространства.

На кратката церемония по символичното откриване днес по обед присъства организационният секретар на "София – европейска столица на спорта" Анатоли Илиев, член на Управителния борд на ACES EUROPA, кметът на район "Средец" Мария Ачкова, представители на спомоществователи и партньори по проекта, шефове на федерации и съюзи със състезатели сред младите български шампиони, спортисти, треньори и др.

Това е 7-ят проект на организацията, спечелил награда от конкурса "Младежки свят и доброволчество" на столичната дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм". ПОдЛЕЗНО изказва специални благодарности към кмета на район "Средец" за административната подкрепа при реализацията на проекта, както и към г-н Стоян Ставрев и Българска консултантска организация, генерален партньор и спонсор на ПОдЛЕЗНО – една компания, която вярва в каузата за облагородяване на градската среда и подкрепя творчеството, градския дизайн и свежите идеи.

По предложение на "София – евростолица на спорта" проектът бе реализиран под мотото „Младите български шампиони“ и в него влизат направените по фотоси стилизирани рисунки в екшън ситуации на тенисиста Адриан Андреев, щангиста Христо Христов, скиора Алберт Попов, боксьора Даниел Асенов, таекуондиста Владимир Далаклиев, сабльорката Йоана Илиева, лекоатлетката Мирела Демирева, спортния катерач Петър Иванов, ансамбъла по художествена гимнастика, плувеца Антъни Иванов и др. Всички те доставиха на българите през последните няколко години много поводи за гордост и национално самочувствие.

Графитите са изрисувани от младия художник Димитър Стафидов с асистенцията на Цветан Узунов и Емил Михов по снимки на млади български спортисти, чиито права бяха любезно предоставени от техните фотографи – Илиян Телкеджиев от LAP.BG, Костадин Андонов от "Старт Фото", Тодор Шабански и Петър Пешев.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа и във връзка с кампанията на Съюза на пивоварите в България "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете!" С този проект ПОдЛЕЗНО за поредна година печели конкурса Art of the streets на магазини „На тъмно“, които предлагат най-висококачествените спрейове за графити в страната. За удобство са изработени и пейки от висококачествен дървен материал, любезно предоставен от "ЙАФ България". Благодарности получиха и доброволците на фондация „Тротоара“, които помогнаха много за почистването на пространството.

След "Музикален подлез", "Филмов подлез", "Научен подлез", "Космически подлез" сегашният "Спортен подлез" е седмият проект на организацията ПОдЛЕЗНО.

20.11.2018