Почетното отличие на МВР получи Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди директора на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров с почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга – III степен“.

Димитров е награден за заслуги, свързани със защитата на националната сигурност, опазването на обществения ред и противодействието на престъпността на територията на София, както и за принос в отношенията между МВР и Столична община.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община е на пряко подчинение на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. Екипите на „Аварийна помощ и превенция“ реагират постоянно на сигнали, свързани с природни явления, инфраструктура, опасни химически вещества и замърсяване на околната среда, завирявания и др., извършват учения по превенция за реакция при природни бедствия на общинския полигон в "Панчарево". Екипите на „Аварийна помощ и превенция“ извършват постоянни обходи на терен в града. За първата половина на годината екипите са реагирали на над 960 сигнала.

Красимир Димитров и служители на дирекцията бяха на място при обезопасяването на района от изхвърлените опасни токсични отпадъци край гара Яна през февруари 2019 г. По нареждане на кмета на София екипите бяха изпратени да участват и в действията след наводненията в Мизия, във варненския квартал „Аспарухово“, в с. Бели Искър и в Скопие, Република Северна Македония, както и при гасенето на пожара в Кресна.

 

 

10.07.2019