"По следите на уличното изкуство": изложба в галерия Doza, 5 – 8 август

 

Изложба в галерия Doza представя съвременни улични артисти

"По следите на уличното изкуство” интерпретира улицата като начало, но и като край на един винаги незавършен процес – вечно променящата се градска среда, която съзнателно наблюдаваме и в която особено се вглеждаме.

MOUSE, Nasimo, Yeto (140 Ideas / One for all ideas), Gana, Rays, Stern – шест артисти, чиито творби попадат пред обектива на Дарина Комитова, за да започне пътят към началото. Разказът за първият щрих на едни от най-забележителните им произведения тръгва в галерия Doza на 4 август и ще продължи само 5 дни.

Освен удоволствието от творческия прочит на градската среда на всеки един от артистите, зрителите ще се сдобият и с карта на София, която включва селекция от графити, препоръчани от Sofia Graffiti Tour.

Разкриваме локациите, но запазваме в тайна инсталациите в галерия Doza, за да може да им се насладите на живо в рамките на експозицията до 8 август.

ГРАФФОПОСТ / MOUSE

Част от проекта ГРАФФОПОСТ на VISIONARY, творението на MOUSE, ежедневно привлича погледите върху един трафопост – в близост до римокатолическия храм „Св. Йосиф“.

ВЪТРЕШНА СВЕТЛИНА / YETO

Стенописът на Yeto, който преобразява сградата на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща се на ул. "Екзарх Йосиф" 46.

ПРЕГРЪДКАТА / NASIMO

Прегръдката, която придаде романтика при срещата на ул. "Бачо Киро" и ул. "Екзарх Йосиф", благодарение на световноизвестния графити майстор Насимо.

МОМИЧЕТО С ЖЪЛТАТА РОКЛЯ / STERN

Локацията на златното момиче – впечатляващ стенопис на Stern на ул. "Искър" 11а.

KOTKATA / GANA

Наричат я още „Заспалият лъв“ или „Единственият обитател на София, който не бърза“, а се излежава в паркинга на "Мария-Луиза" 11. Звездата му(ѝ) изгрява по време на Sofia Graffiti Battle, проект на Sofia Graffiti Tour, като резултат от творческото участие на Gana.

СВЕТА СОФИЯ / RAYS

На същото събитие оживява и статуята на „Св. София“, която през призмата на Rays придобива визията на зловеща, но безразлична дама – неповторим поп арт прочит, който също ще намерите на паркинга, ул. "Мария-Луиза" 11.

Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община и е осъществен с любезното съдействие на Sofia Graffiti Tour. 

 

 

31.07.2020