Площадка за събиране на стари гуми се организира в с. Доброславци

На 21 ноември в с. Доброславци гражданите ще могат да предадат стари автомобилни гуми, които са излезли от употреба. За времето от 10:00 до 16:00 ч. на площад "Мегдана", район „Нови Искър“, се организира предаване на стари гуми.

Това е втората поредна инициатива на Столичен инспекторат и районната администрация, която се провежда в район „Нови Искър“, след подобна, реализирана в с. Локорско на 14 ноември.

Инициативата дава възможност старите гуми да се предадат на определено място без да се замърсява околната среда, както и да попаднат в ръцете на недобросъвестни граждани и изгорени. Събраните гуми ще се транспортират, а мястото ще се почисти.

Осигурена е възможност гражданите да предадат излезлите от употреба гуми по един от следните начини:

1. В автосервизите, където се извършва подмяна на гуми.

2. На специално определени площадки, на които можете да изхвърлите ненужни гуми:

  • бул. "Илиянци" № 6;
  • жп гара София-Север;
  • район "Банкя", ул. "Райко Даскалов" № 51;

3. На местата, определени за тази цел, в 12 столични района като „Люлин“, „Връбница“, „Младост“, „Сердика“, „Кремиковци“, „Нови Искър“, „Банкя“, „Слатина“, "Овча купел", „Красна поляна“, „Надежда“ и „Искър“.

Информация за всички места, на които можете да оставите старите си гуми, може да намерите на сайта на Столичен инспекторат.

Безплатно хората могат да се възползват от площадките на „Норд гуми“ ЕАД съгласно сключен договор със Столична община.

Допълнителна информация гражданите могат да получат и на телефон 02/987 55 55 в Оперативния център на Столичен инспекторат.

19.11.2020