Първото театрално ателие за възрастни от социални институции представи спектакъла На бяло сладко

 

Театрално ателие „Зоната“ промени ежедневието на възрастните хора от социални институции 
    
Премиерата на театралния спектакъл "На бяло сладко" беше съпроводена с много успехи и бурни аплодисменти от публиката. В рамките на три месеца клиентите на Дом за възрастни хора в Зона Б-5 в София работиха усилено по подготовката на спектакъла заедно с професионални творци и експерти. 

В творческия процес участваха актрисата Красимира Демирова, рок легендата от група СПРИНТ - Пейо Пеев, певиците Галя Георгиева и Вера Розова, журналистката Ангелина Бонева, както и експертите - Мария Атанасова, Петя Колева, Марияна Велева и Мартин Атанасов. „Театралното ателие върна младостта ни, донесе ни много настроение, приятни вълнения и ни зареди с незабравими емоции. То промени нашето ежедневие.“, споделиха възрастните хора, които са и участници в спектакъла. 

Проектът „Театрално ателие Зоната“ се реализира с подкрепата на Фонд "Социална закрила" към МТСП и Сдружение "Тишина", със съдействието на Столична община и Синдикален дом на културата на транспортните работници в София. Към ателието се присъединиха и доброволци от неправителствени организации, които се включиха в работния процес. 

Специални гости бяха заместник кмета на Столична община - Албена Атанасова, директора на дирекция „Социални дейности” към Столична община - Мина Йовчева, Живка Новкова - представител на Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика и общински съветник към Столичен общински съвет, представители на неправителствени организации и социални услуги в София и колеги. 

Премиерата на спектакъла „На бяло сладко“ бeше представена пред публика в театралната зала на Синдикален дом на културата на транспортните работници в София. 

02.08.2016