Първият УИКEНД ПАЗАР на Женски пазар стартира утре с над 20 изложителиПървият WEEKEНД ПАZAR на Женски пазар стартира утре с над 20 изложители. Всяка събота и неделя, от 10:00 до 19:00 часа, на обособена търговска зона на Женски пазар, с вход откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий", ще има подбрана селекция български производители и търговци, ресторантьори, фермери, пивовари, производители на цветя, книжни издателства, съвременно българско изкуство и млади таланти, музика и приятна атмосфера. “Пазари Възраждане” ЕАД са организатор на първия подобен пазар в София с подкрепата на Столична община.

 

Един от участниците в утрешния WEEKEНД ПАZAR – магазин за втора употреба дрехи FREA – ще покаже колекция от селектирани винтидж облекла и ще промотира устойчивия модел на пазаруване с по-малко вреда за природата. Лицата зад хитовия онлайн бутик epoque.bg пък ще присъстват със своите винтидж находки – фин порцелан, керамика, кристал, сребърни прибори и др. красиви предмети от минали епохи. Платформата КупиИзкуство.БГ ще предлага селекция авторски картини на български художници. ресторант “Космос” ще представи българската традиционна кухня, но като стрийт фуд.  Всеки уикенд L’instant Catering ще е със специално тематично меню, с ястия, сътворени единствено за WEEKEНД ПАZAR. Музиката и доброто настроение ще са на магазин “Дюкян Меломан”, а Stinky Socks ще покажат своята българска марка чорапи за феновете на екстремните спортове. Mastercard®TasteBox by André & DiVino ще предлагат българско вино от селектирани изби и ще поощряват безкешовото разплащане в зоната на пазара. Магазин Ocha.bg ще представя японската култура и най-вече зелен чай, Пивоварна Казан Артизан ще осигурява наливна крафт бира, а бар Caldo – селекция от над 40 бутикови уискита от познати и непознати части на света. Не на последно място са издателство “Рибка”, които ще украсят кът за четене с избор от прекрасни книги. Тодор Манушев е търговецът, който ще подреди цветния кът на WEEKEНД ПАZAR с голямо разнообразие от цветя – сезонните хризантеми, мини розови храстчета, куркума, бонзаи и др., а любителите на фермерски пазари ще могат да опитат рибните продукти на “Черноморски улов” и да си купят подбрани разнообразни български продукти във фермерския магазин на “Женски пазар”.

Търговците и производителите в WEEKEНД ПАZAR ще бъдат разположени на обособена пазарна зона, която ще обхваща територията под галерия "Сердика" и няма нищо общо с пазарната площадка на Женски пазар. Входът ще бъде от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Посетителите ще заплащат символичен вход от 2 лв., който ще отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на WEEKEНД ПАZAR, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и чрез галерия "Сердика". 

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на WEEKEНД ПАZAR ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.

За повече информация – фейсбук страницата на  WEEKEНД ПАZAR.

 

24.09.2021