Отваря се за движение новият участък от северното пътно платно на бул. “Тодор Каблешков“, затваря се кръстовището с ул. “Луи Айер“

"Усилено работим за отчуждителните процедури за продължението на бул. “Т. Каблешков“ към бул. „Черни връх“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова

 

"Изграждаме един от главните столични булеварди, който е част от третия вътрешен ринг на града – бул. “Тодор Каблешков“. Изцяло нови пътни платна, тротоари, велоалеи, осветление. В момента работим усилено и за приключване на отчуждителните процедури, за да може да продължим следващата година с участъка от ул  „Луи Айер“ към „Черни връх“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата заедно с инж.Ангел Джоргов – заместник-кмет по направление строителство.

От утре, 12 юни 2021 г., събота, се отваря за движение северното платно на бул. “Тодор Каблешков“ от ул. „Костенски водопад“ до ул. “Кирил Ботев“ и бул. “България“.

От утре се променя организацията на движение, като се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. „Луи Айер“. По настояване на кмета Фандъкова се осигурява заместващ автобус за обслужване на живеещите в източната част на квартала.

Започват строителни работи в кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“. За движение се отварят улиците “Делян Белишки“ и “Шарл Шампо“ като обходни алтернативни улици за движение в района.

Заместващият бус ще осъществява връзка от обръщателното колело автобус № 65 до обръщателното колело на бул. “Т. Каблешков“.

Тази организация на движение ще продължи около месец, посочи инж.Джоргов.

Работи се поетапно, за да се осигури достъп до жилищните квартали от двете страни на булеварда.

Работим по отчуждителните процедури, за да може да продължим следващата година с изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ от „Луи Айер“ към бул. “Черни връх“ и в същото време за продължението на „Филип Кутев“ до „Симеоновско шосе“. След приключване на изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии по резервираното трасе.

Кметът Фандъкова посочи също, че към момента се изпълняват строителните работи на ул. “Николай Коперник“, подземната инфраструктура по ул. “Цар Иван Шишман“, бул. „Цар Борис III“. Очаква се разрешение за строеж за работа по ул. “Първа българска армия“.

В процедура по избор на изпълнител са: изграждането на „Чепинско шосе“, кръгово кръстовище на „Климент Охридски“ и бул. „Ляпчев“ и други, както и на 8 квартални улици, една от които е ул. “Флора“, която е важна за новата детска градина в „Манастирски ливади-изток“.

 

Допълнителна информация за временната организация на движението във връзка с реконструкция на ул.„Тодор Каблешков“

От 12.06.2021 г. до 02.07.2021 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Тодор Каблешков“ в участъка от ул. „Деян Белишки“до ул. „Майор Павел Павлов“ и през кръстовище ул. „Тодор Каблешков“ – ул. „Луи Айер“.

От 12.06.2021 г. до 02.07.2021 г. (включително) се скъсяват маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 в посока кв. „Манастирски ливади“ до обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“, за тролейбусни линии №№ 7 и 8 и автобусни линии №№ 73, 76 и 204.

Осигурявасе  допълнителен автобус, който ще превозва пътниците от обръщателното колело на ул. “Тодор Каблешков“.

Началната спирка за маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 е спирка с код 0600 „Ж.к. "Гоце Делчев“, разположена в обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“.

Разкрива се временна крайна спирка, със статут на двойна спирка, за автобусни линии №№ 65 и 74 на ул. „Тодор Каблешков“ преди обръщателното колело в посока ул. „Луи Айер“.

Закриват се спирки:

- с кодове 0598 и 0601 „Ул. "Тодор Каблешков“;
- с кодове 2034 и 2035 „Ул. "Луи Айер“;
- с кодове 0867 „Кв. "Манастирски ливади“.

 

КАРТА

 

 

 

11.06.2021