Откриват фестивал "Малък сезон`2018“ на Театрална работилница "Сфумато"

На 25 юни (понеделник) от 18.00 ч. до 19.00 ч. ще се състои пресконференция и откриване на „Малък сезон`2018" (25 юни – 5 юли) на Театрална работилница "Сфумато" 
           
Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства, приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, фестивал „Малък сезон” остава верен на своята мисия и през 2018 г.

Амбицията на организаторите е да се превърне в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница. Този процес стартира още през 2016 г., а в предстоящото издание 2018 г. съвпада с поемането от България на домакинството на Европейското председателство.

„Малък сезон`2018" е вдъхновен от гениалната метафора на Йордан Радичков за Ноевия ковчег, в който всички са длъжни да събират и пренасят през Времето трохите от своя въшкав, сиромашки животец.

„Малък сезон`2018" ще продължи десет дни, които ще са наситени с артистични акции от всички изкуства.

Акцентът е върху уникалността на съдържанията и върху българската идентичност в европейското приобщаване.

Организаторите поощряват интересни, собствени, креативни идеи, задвижени въпреки отсъствие на условия и сигурност, които могат да бъдат показвани и незавършени, на етап от творческия процес. Приемат се за разглеждане и словесни защити на бъдещи проекти, остроумно и артистично анонсирани пред младата публика на фестивала.

Ще бъдат търсени артисти със собствен поглед и глас, неповторим език, които следват своите замисли и видения – и създават изкуство. Да създаваш е единствената възможна антикризисна програма, това е пир по време на чума, любов по време на холера, това е Мисията на фестивала.

Програмата по дни и часове може да видите на https://www.facebook.com/events/1850098731678796/ 

Допълнителна информация ще откриете на http://sfumato.info/ 

„Малък сезон`2018" се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

 

25.06.2018