Откриване на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2022

 

Откриване на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2022

 

На 31 март 2022 г. от 11:00 ч., под куполите на "Ларгото", ще се състои официалното откриване на „Академия за ВИЗИОНЕРИ“ 2022 г.

33-ма столичани на възраст от 15 до 29 години са новите участници в сезон 2022 на инициативата на Столична община, която стимулира младите хора на София да генерират идеи с кауза за бъдещето на града.

Във времевия диапазон април – май утвърдени експерти в пет различни области ще подпомагат творческия процес и ще вдъхновяват участниците, разкривайки им нови подходи, методи и добри практики за успешна реализация на иновативните концепции.

В тазгодишното издание на Академията младежите ще преминат и през две нови обучения – за  работа в екип и управление на проекти. В началото на месец юни участниците ще защитят идеите си публично пред жури. Финансирането на концепциите е в размер на 5 000 лв., а одобрените идеи ще се случват от юни до ноември.

Освен официален старт на "Академия за ВИЗИОНЕРИ" 2022, на събитието на 31 март ще бъдат представени вече реализираните проекти през 2021 от техните създатели. Със специален приз ще бъдат наградени авторите на идеите и техните ментори.

„Академия за ВИЗИОНЕРИ“ е изцяло безплатна инициатива на местната власт, която подпомага младежки идеи в 5 тематични направления.
Повече информация на www.sofia.bg

 

29.03.2022