От началото на годината 1052 кучета от общинските приюти намериха нов дом

От началото на годината до края на месец октомври 1052 кучета са осиновени от приютите на ОП „Екоравновесие”. Част от осиновените кучета намериха нов дом в Германия, благодарение на споразумението за сътрудничество между Столична община и германската неправителствена организация „Щройнерхилфе Булгариен“, 176 кучета от общинските приюти срещнаха новите си стопани в Германия.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година или в приютите кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че за десетте месеца на годината, кастрираните кучета са 1857, в общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 291, по кампанията за кастрация на дворни кучета са кастрирани 335 кучета.

Кампанията за кастрация на дворни кучета продължава. Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип. Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие” или на телефоните на предприятието 02/931-41-60; ‎931-41-64. В рамките на кампанията се предлага възможност за безплатно транспортиране на домашните кучета от и до дома след проведените интервенции. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева.

 

 

19.11.2020