От 24 октомври до 5 ноември Музикалното сдружение „Фредерик Шопен” в България представя Фестивал „Поглед към Шопен”

Програмата включва четири концерта, които ще се проведат в Полския институт, камерна зала „България” и Гьоте институт в София, както и представянето на второто издание на книгата „Поглед към Шопен” от Андре Букурещлиев.

Ще вземат участие млади български концертиращи изпълнители, които са получили признание за своите шопенови изпълнения през миналите две години на конкурси и концерти извън България – Хасан и Ибрахим Игнатови – на конкурса за млади пианисти през 2016 г. в Шафарния, Полша, както и Гергана Несторова, която ще изпълни програмата си с творби от Шопен, с която гостува в началото на това лято в Япония.

Ще бъде представена и шопеновата рецитална програма на младата пианистка Мария-Десислава Стойчева.

Гост от Братислава е виолончелистката Любомира Вербовска, която ще се представи в камерно дуо с пианиста Иван Керековски с романтичен репертоар, в който централно място заема мащабната соната за пиано и виолончело от Фредерик Шопен.

Фестивалът е съфинансиран по Столична порограма „Култура” на Столична община и се провежда със съдействието на Полския институт, Софийска филхармония и Гьоте институт в София.

ПРОГРАМА

ПЛАКАТ

24.10.2018