От 19 юли ще бъде отворен за движение разширеният бул. “Тодор Каблешков“

Предвижда се в четвъртък, 19 юли, да бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и ул. „Майор Горталов“, който разширихме като четирилентов булевард. В момента се извършва полагане на последния пласт асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, обновен е водопровод, положено е ново осветление.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев провериха работата на обекта. Обектът ще се завърши изпреварващо, преди крайния срок, който е 20 юли. Предвидени са сериозни санкции за забавяне и качество, а гаранционният срок е пет години за пътна част и осем години за инженерната инфраструктура. Участъкът е малък, но бяха изпълнени важни инженерни мрежи, тротоари и осветление. Разделителната ивица ще бъде озеленена, а наесен ще се засадят и дървета.

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул. “Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“.

Планираме след като пуснем движението по бул. “Тодор Каблешков“ да започне разширението на следващия етап на бул. “Монтевидео“ от ул. “Боряна“ до бул. “Никола Петков“.

От 16 юли започва изграждането на подлез в района на бул. "Пенчо Славейков“ и бъдещата метростанция от III лъч. От неделя, 15 юли, ще се отвори за движение ул. “Георги Софийски“. Частично ще се затвори за движение бул. “Пенчо Славейков“ в участъка между бул. “Прага“ и бул. “Витоша“, където ще използваме времето за изграждане на подлеза и ще извършим и ремонт на бул. “Пенчо Славейков“. Във връзка с организацията на движение по време на ремонта зам.-кметът Евгени Крусев проведе и среща с ръководствата на намиращите се в района лечебни заведения с цел обсъждане на движението на автомобилите за спешна помощ.

Работи се и по вътрешноквартални улици. Ремонтира се ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде обновена изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“. В момента се работи също и по основни квартални улици като „Гюешево” в район „Възраждане”, ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменим водопровод.

Фотограф: Мария Саботинова


13.07.2018