От 1 септември се възстановява изцяло движението по бул. “Тодор Каблешков“


В края на тази седмица се предвижда да бъде отворено северното локално платно на бул. “Македония“

От утре, 1 септември, пускаме движението по новото северно пътно платно на бул. “Тодор Каблешков“. Изцяло обновен е булевардът в пълен профил с по 3 ленти в посока от бул. „България“ до кръстовището с „Луи Айер“. До 15 септември продължава работа по тротоарите и велоалеята. Това каза днес заместнк-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов при проверка на работата на релсовия път на бул. “Македония“.

В момента на бул. “Тодор Каблешков“ се извършват 72 часови проби на контактната мрежа и тази нощ ще се полога маркировка, каза също инж. Джоргов.

По отношение на реконструкцията на трасето на трамвай № 5 по бул. “Цар Борис III“ и ул. “Алабин“ инж. Джоргов посочи, че е настоял екипите, които работят на обекта да бъдат увеличени. Заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи, на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят е представил нов актуализиран график, с който забавянето да бъде наваксано, посочи също Джоргов. По думите му там, където има фронт за работа, настоявам да е наситено с работници и да се спазва срокът. По договор са предвидени санкции, ако има забавяне по вина на строителя, посочи също зам.-кметът.

Днес приключва последното бетониране на релсовия път на пл. “Македония“, а след това ще се премине към дейностите по изграждане на линейния парк. Работи се в обособеното трасе в района на болница „Пирогов“, а от другата седмица започва работа в кръстовището на бул. “Цар Борис III“ и бул. “Гешов“, каза още инж. Джоргов.

В края на тази седмица се предвижда да бъде пуснато движението по северното локално платно на бул. “Македония“.

През ноември ще бъде възстановено движението по ул. “Алабин“ в участъка между бул. „Витоша“ и пл. „Македония“.

Продължава работа по ул. “Ив.Шишман“, където „Софийска вода“ и „Топлофикация“ работят. На 10 октомври се очаква дейностите да са приключени и ще започне полагане на временна асфалтова настилка за зимния период.

Продължава рехабилитацията на ул. “Първа българска армия“ в два участъка – при ул. „Мара Бунев“ и ул. “Нешо Бончев“.

На Южната дъга на "Околовръстен път" се изгражда разширение на локалното платно и ново кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. „Витошки камбани“, както и нова улица, свързваща квартала с ул. “Бистришко шосе“. Предвижда се от 3 до 6 септември да се затвори локалното платно и новото кръгово кръстовище, за да се положи плътната настилка. Очаква се на 7 септември да се пуснем движението.
 

Фотограф: Аделина Ангелова
 

 

31.08.2021