Организация на движението за ремонт на ул. „Монтевидео” в участъка от ул. „Боряна” до ул. „Маестро Кънев”

До 29.12.2017 г. продължава ремонтът на бул. "Монтевидео" в участъка от ул. „Боряна” до ул. „Акад. Константин Пашев”, като се пропуска движението на превозни средства по ул. „Маестро Кънев” и се осигурява транспортният достъп до ул. „671”.

За същия период от време се променят маршрутите на автобусни линии №№ 45 и 73, както следва:

Автобусна линия № 45в посока кв. „Овча купел”: по маршрута до кръстовище ул. „Монтевидео” и ул. „Боряна”, наляво по ул. „Монтевидео”, наляво по бул. „Никола Петков”, наляво по ул. „Любляна” и по маршрута си до метростанция "Вардар".

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута. Разкрива се начална спирка с код 6442 „Кв. "Овча купел“ на ул. „Монтевидео”, след кръстовището с ул. „Боряна”.

Разкрива се крайна спирка с код 6441 „Кв. "Овча купел“ на ул. „Боряна”, преди кръстовището с ул. „Монтевидео”.

Автобусна линия № 73 ще се движи съответно: в посока ж.к. „Овча купел” – по маршрута си до кръстовище бул. „Никола Петков” и ул. „Монтевидео”, направо по бул. „Никола Петков”, по ул. „Бойчо Бойчев”, по пътната връзка към ж.к. „Овча купел”, по бул. „Президент Линкълн”, по ул. „Монтевидео” до обръщателното ухо за № 45 в кв. „Овча купел”. В посока ж.к. „Гоце Делчев” – от обръщателното ухо за № 45 по ул. „Монтевидео”, по бул. „Президент Линкълн”, по пътната връзка към бул. „Никола Петков”, по бул. „Никола Петков”, по ул. „Любляна”, по бул. „Овча купел“ и по маршрута си до ж.к. "Гоце Делчев".

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута.

Закриват се спирки:

- с код 1566 и 1567 „ПГСС“ на ул. „Монтевидео“ между обръщателното колело (А45) в кв. „Овча купел“ и ул. „Маестро Кънев“;
- с код 0067 и 0069 „НБУ“ на ул. „Монтевидео“ при кръстовището с ул. „Народно хоро“;
- с код 1844 и 1845 „Ул. "Боряна“ – спирките в района на кръстовище ул. „Боряна“ и ул. „Монтевидео“;
- с код 2053 „Ул. "Народен герой“ на ул. „Боряна“ след  кръстовището с ул. „Народен герой“ в посока ул. „Любляна“;
- с код 2037 „Ул. "Любляна“ на ул. „Боряна“ преди кръстовището с ул. „Любляна“ в посоката.

22.12.2017