ОП „Паркове и градини“ с нова електрическа машина за почистване на алеи

"Продължаваме да обновяваме техниката, с която поддържаме столичните парковете и градините с по-модерна и екологична." Това каза зам.-кметът с ресор „Екология“ Десислава Билева, която се запозна с възможностите на новата почистваща машина на общинското предприятие. Новата машина е произведена в Италия, електрическа, спестява емисии, работи до 8 часа с едно зареждане и при работа e тиха. Има и накрайник за почистване и дезинфекция на пейки. 

"Това е поредната електрическа машина, която от ОП „Паркове и градини“ купуват, за да поддържат алеите в града. Общинското предприятие има още два електрически камиона, 2 електрически машини за метене и събиране на листа и  прах, машини за транспорт на посадъчен материал и градински инструменти и електрически велосипеди" – припомни Десислава Билева.

С настъпването на пролетта по нареждане на кмета Фандъкова стартира и основното почистване на града, почистване на регулите на улици и булеварди, миене и почистване на алеите в парковете и градините.

От 1 април до 15 април ще премине и кампанията „Да почистим София“.

Днес продължават дейностите по метене и миене на улици и булеварди в града.

През деня се извършва механизирано метене на улици в „Овча купел“, „Панчарево“, „Нови Искър“, „Люлин“, „Надежда“. В районите се извършва почистване на наноси от пътните регули и на дъждоприемните шахти.

Миене през деня се изпълнява на улици в с. Казичене, на бул. „Н. Петков“, ул. „Вечерница“, ул. „Обзор“.

Тази нощ ще бъде извършено миене в район „Студентски“ на ул. „Акад. Борис Стефанов“, ул. „Акад. Стефан Младенов“, ул. „Йордан Йосифов“, ул. „Иван Странски“, бул. “Св. Климент Охридски“ (новоизтрадена част към "Околовръстен път"), както и в район „Овча купел“ – бул. „Овча купел“, бул. „Цар Борис III“ и улици в район „Нови Искър“ в кв. “Курило“, кв. “Славовци“ и кв. “Кумарица“.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

28.03.2022