Огромен интерес и огромен успех за филма „Един ден на Витоша“, подпомогнат от „София – Европейска столица на спорта“

Елен Герджиков поздрави авторите на уникалната творба и участниците в суперпредизвикатеството

При огромен интерес премина премиерата на филма „Един ден на Витоша“, подпомогнат в направата си от "София – Европейска столица на спорта".
Лентата е запечатала щафетния супермаратон, който се реализира на 14 април тази година с основното участие на Дойчин Боянов и в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов – Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и др. За двайсет часа Дойчин обиколи Витоша по суша, въздух, вода, дори под земята, съпровождан от 16 суперспортисти, два коня и няколко хъскита.

Кино "Люмиер" в НДК се оказа тясно да побере многото желаещи да видят първото излъчване на филма. Сред присъстващите бяха част от известните спортисти, участвали в инициативата, която имаше благотворителна цел – да подпомогне кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк „Витоша“ и да набере средства за изграждане на алея и спортна площадка в местността Игликина поляна за хора в неравностойно положение.

Преди прожекцията водещите Дойчин Боянов и Йоана Драгнева съобщиха повече подробности за проекта, а самият Боянов представи един по един хората, с които извърши уникалното предизвикателство. В приветствието си към присъстващите председателят на Столичния общински съвет и председател на фондация „София – Европейска столица на спорта“ Елен Герджиков изтъкна богатството на планината Витоша и многото възможности за спорт и активен начин на живот, които предлага тя на жителите и гостите на града. С топли думи към авторите и участниците се обърнаха още Снежана Петрова – директор на Природен парк „Витоша“, Борислав Велков – председател на Съвета на директорите на НДК и проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет. С. Петрова съобщи, че от благотворителната кампания вече са събрани над 10 500 лв., а Б. Велков представи идеята за интересна надпревара „Изкачване на НДК“, която да се организира съвместно със „София – Европейска столица на спорта“ през септември.

След това зрителите изгледаха премиерата на документалния филм за щафетния супермаратон като се насладиха на красотата и уникалността на Витоша като планина и всички условия за спорт, които предоставя тя.
Режисьорът на творбата Руслан Вакрилов и Дойчин Боянов бяха приветствани дълго след края на дебютната прожекция, когато получиха стотици лични поздравления.

Сега на филма предстои участие по фестивали и други излъчвания.
Продължава и благотворителната кампания „Витоша – достъпна за всички“.
Можете да дарите чрез есемес на кратък номер 17 777 с текст „ДМС Витоша“ на цена от 1 лев за всички мобилни оператори или по банков път на Дирекция на Природен парк „Витоша“. Банковата сметка и DMS номерът са активни до края на годината.

 

 

03.07.2018