София ще е домакин на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев участваха в представянето на първенството заедно със своите колеги от Италия

Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г., което ще се проведе в България и Италия, e доказателство за потенциала на София като Европейска столица на спорта през 2018 г. да посрещне достойно професионалното състезание по волейбол.

"Мащабното спортно събитие ще привлече погледите на много фенове на обичания спорт към нашия град. София е съдомакин". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на състезанието с участието на министър Красен Кралев, Любо Ганев – вицепрезидент на БФВ, Боричич – вицепрезидент на FIVB, Катанео – президент на Италианската волейболна федерация.

София, Варна и Русе ще бъдат българските градове, в които ще се играят мачовете от Световното първенство по волейбол през 2018 година. България е домакин на форума заедно с Италия. Двете държави вече имат съвместен опит на големи турнири, след като през 2015 г. деляха домакинството на Европейското първенство.

Участниците са 24, като 12 отбора ще са в Италия и 12  в България.
Кметът Фандъкова благодари на Българската федерация по волейбол и Министерство на младежта и спорта за подкрепата.
Наред с професионалистите, и любителите на волейбола ще бъдат наистина удовлетворени, защото играта е сред най-разпространените популярни спортове у нас, с близо вековна история. Веднага след 2015 г. много младежи започнаха да тренират волейбол, вдъхновени от играта на националния отбор.

През 2018 г. София бъде домакин и на Европейското първенство по волейбол за девойки, 17 – 18 годишни, и на Световното първенство по художествена гимнастика.

През последните години със строителството на нови детски заведения изградихме 73 нови физкултурни салона, 14 плувни басейна, а при основно обновяване на детски градини реконструирахме 7 физкултурни салона,  изградихме 10 физкултурни салона в училища и продължаваме.

08.11.2017