Обстановка в столицата към 6.00 часа

През изминалата нощ са обработени със смеси против заледяване  всички улици и булеварди, по които се движи градският транспорт.  Към момента  на терен са 101 машини – снегопочистваща техника. Продължават обработките на основните улици в кварталите, извършват се и частични обработки на вътрешноквартални улици. Опесъчават се  пътищата в Природен парк "Витоша". Започнало е и почистването на спирки и подходи към подлези.

Към момента градският транспорт се движи нормално за зимни условия. Известни затруднения има по линията на автобуси №№ 39, 29, 30, обслужващи селата Балша и Клисура. Извършат се допълнителни обработки със смеси против заледяване.

Десет екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен, за да проверяват състоянието на всички стръмни и опасни участъци от пътната мрежа. През днешния ден екипите ще наблюдават критичните участъци на реките и ще следят нивата на общинските язовири.

Напомняме на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да се движат със съобразена с пътната обстановка скорост.

23.03.2018