Общо 636 души се ваксинираха в днешния ден

Общо в днешния ден в мобилните пунктове, разкрити от Столична община и СРЗИ, се ваксинираха, 636 души, от тях в парковете 453. Желаещите да направят своята имунизация, имаха възможност да избират между векторна и РНК ваксина.

"Само личният пример и усилената работа на медиаторите, които да разясняват ползата и необходимостта от ваксинация ще помогнат на хората да преодолеят страха и предрасъдъците. Милиони хора по света вече се ваксинираха, а виждате, че се появяват нови варианти, които могат да се преодолеят само с имунизация". Това коментира днес проф. Тодор Кантарджиев, който е консултант на Столична община за ваксинационния процес в София.

Той посети заедно със зам.-кмета на София Дончо Барбалов новоткрития пункт за имунизация срещу COVID-19 в кв. "Христо Ботев", район „Слатина“.

Между 9 и 16 ч. всеки, който пожелае, може да си постави РНК или векторна ваксина в Южния парк, Северен парк, "Борисова градина", парк "Дружба" и в читалището в кв. "Христо Ботев". От 13 ч. до 18 ч. работят и трите пункта в моловете: "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол".

Пред парк „Заимов“ срещу Националния център по заразни и паразитни болести е разположен и автобусът на СРЗИ, в който гражданите също могат да се ваксинират до 18 ч.

Утре, 27 юни, неделя, мобилният пункт за ваксинация в "Борисовата градина" няма да работи. Причината е  увреждане на палатките от бурята тази вечер. Останалите три пункта за имунизация в парковете Южен, Северен и парк "Дружба" ще бъдат отворени, както обичайно.


 
26.06.2021