Общо 205 млн. лв. са приходите на Столична община от началото на годината

205 млн. лв. са собствените приходи на Столична община от местни данъци и такси, постъпили от началото на годината до момента. Това съобщи заместник-кметът на Столична община по финанси Дончо Барбалов. Много софиянци се възползват от 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС, която се дава при внасяне на цялата дължима сума. Само за четирите дни след Великденските празници в общинската хазна са постъпили над 20 млн. лв. от данъци и такси.
До 2 май всеки собственик на имот или автомобил в София може да плати местните си данъци с 5% отстъпка. За такса смет няма бонус, но крайният срок за първата вноска също е 2 май /тъй като 30 април се пада в неделя, а 1 май е неработен ден/.
Ако ще плащате на части, сроковете за данък сгради и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - за втора вноска.
За такса смет вноските са 4 и сроковете са съответно - 2 май, 30 юни, 30 септември и 30 ноември. 
Плащане може да се прави във всеки от 22-та районни отдела на дирекция "Общински приходи". Там може да ви бъде издаден и ПИН-код, с който да си правите справки или направо да плащате онлайн местните си данъци през електронната страница на общината https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations.
За да получите ПИН код трябва само да представите документ за самоличност. Плащане може да се прави и чрез различни финансови институции.

21.04.2017