Общо 130 000 ученици тръгват на училище в София

15 септември винаги е празничен ден, бих го нарекла Ден на надеждата за всички. В София близо 130 000 ученици тръгват на училище, от тях 12 000 са първокласници.Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на новата учебна година в 5-то Основно училище „Иван Вазов“ в район „Витоша“ заедно със заместник-кмета по направление „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина и кмета на района инж.Теодор Петков.

Днешният ден е и Ден на доверието. Всички родители, ученици и учители са тук. Училището е общност и само заедно можем да постигнем добри резултати с любов към децата.

Близо 13 000 са учителите в София. Кметът Фандъкова пожела на всички учители много сили и отговорност, защото от тях се очаква много. Вярвам, че с подкрепата, която имат те ще изпълнят тези очаквания.

В 5-то Основно училище „Иван Вазов“ Столична община е инвестирала през последните години близо половин милион лева. За нас инвестицията в образованието, училищата и детските градини е изключително важна, подчерта Фандъкова.

Тази година Столична община инвестира над 20 млн.лева в строителство и ремонти на училища и детски градини.

Фотограф: Гео Калев

15.09.2017