Общо 128 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в София

В София тази нощ поради непрекъснатия снеговалеж са направени няколко обработки със смеси срещу заледяване. Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са извършвали както разпръскване на смеси, така и снегопочистване. Обработени са улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, стръмни пътни участъци, мостови съоръжения, основни улици в кварталите, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на "Околовръстен път" и „Самоковско шосе“.

На терен са работили 128 снегопочистващи машини.

"Обработени са и част от вътрешнокварталните улици в районите" – каза Ивайло Иванов, директор на Столичен инспекторат към Столична община. По думите му „От контрола, който лично упражних на терен, видях, че голяма част от спирките се почистват отрано тази сутринта. След като се обработят и подходите към подлезите, ще се пристъпи към почистване и на тротоарите” – посочи също директорът на Столичен инспекторат.

От 6:30 ч. временно се затварят за движение пътищата в Природен парк „Витоша” с цел да бъде извършено почистване на двата пътя „Бояна" – Златните мостове“ и „Драгалевци" – "Алеко“. В планината снежната покривка е около 40 сантиметра. В Природния парк се извършва само избутване на снега и опесъчаване. Очаква се през деня пътят да бъде отворен.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути – с изключение на автобусите към Витоша – линии №№ 66 и 63, като линия № 63 ще се движи до „Бялата чешма“.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

Обходи на терен на критични места правят екипите на аварийната дирекция на общината и реагират на сигнали.

Напомняме на водачите на автомобили да използват превозните си средства, оборудвани за движение при зимни условия, и да шофират внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

 

 

 

02.02.2022