Общо 1106 души се ваксинираха през двата почивни дни в София


Днес, неделя, общо 692 столичани се ваксинираха на четирите мобилни пункта. За двата почивни дни са направени ваксини на 1106 души в мобилните пунктове в парковете "Борисовата градина", Южен парк, Северен парк в ж.к. “Надежда 4“ и паркинга в кв. "Красна поляна" при Т-Маркет на бул. "Възкресение".

Мобилните пунктове работят от 9 до 16 часа. Гражданите могат да избират между векторна и РНК ваксина. Предвижда се да има изнесени пунктове и следващата събота и неделя – 12 и 13 юни.

Миналия уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета на София Фандъкова и СРЗИ. Организацията се извършва от екипи на  дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община, а ваксините се поставят от лекари от общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11. ДКЦ.

През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има "зелени коридори". Имунизацията там става след предварително записване.

 

06.06.2021