Общата инвестиция през последните години в Първа английска гимназия и 112-то училище е близо 6 млн. лв.

"В навечерието на 24 май посрещаме празника с новостроящ се корпус на Първа английска езикова гимназия и 112-то училище. Строителните дейности ще приключат до края на юни и в годината, в която Първа английска отбелязва 60 години от създаването си, ще посрещнем учебната година с нова четириетажна сграда." Това каза кметът Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на разширението на Първа английска гимназия заедно със заместник-кмета Ирина Савина и кмета на район „Оборище“ Васил Цолов.

"През лятото ще започне строителството и на втория етап от разширението, който включва 20 нови учебни зали и нов физкултурен салон. Част от средствата са от продажбата на Общинска банка" – каза кметът Фандъкова. Общата стойност на инвестициите, които са направени през последните години в сградата на двете училища, е почти 6 млн. лв.

Предвижда се разширяване и на Френската гимназия с изграждане на спортна зала. Тази година ще се ремонтират още 17 училища и градини. Строят се три нови детски градини и поетапно ще започне строителството на още 8.


Фотограф: Гео Калев

22.05.2018